Μισό εκατομμύριο Γερμανοί εθισμένοι στο Διαδίκτυο - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Μισό εκατομμύριο Γερμανοί εθισμένοι στο Διαδίκτυο

Μισό εκατομμύριο Γερμανοί είναι εξαρτημένοι από το Διαδίκτυο, από τους οποίους το 5% είναι έφηβοι, σύμφωνα με έρευνα του γερμανικού υπουργείου Υγείας που δημοσιοποιήθηκε σήμερα.

Περίπου 560.000 άνθρωποι ηλικίας 14 με 64 ετών χαρακτηρίζονται "εθισμένοι" στο Διαδίκτυο, με τους νεότερους να είναι πιο ευάλωτοι, όπως δήλωσε η Μέχτιλντ Ντίκμανς επικεφαλής της υπηρεσίας του υπουργείου για την καταπολέμηση των ναρκωτικών.

Η έρευνα, που έγινε από δύο πανεπιστήμια της ανατολικής Γερμανίας, χαρακτηρίζει εθισμό την υπερβολική χρήση του Διαδικτύου χωρίς επίγνωση των κινδύνων που ελλοχεύουν.

Η εξάρτηση από τους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης είναι μεγαλύτερη στα κορίτσια (77%), όμως είναι εξίσου σημαντική και στα αγόρια (65%), την ώρα που ένα στα τρία αγόρια (33%) έχουν εθιστεί και σε κάποιο Διαδικτυακό παιχνίδι, έναντι μόλις του 7% των κοριτσιών.

"Πρόκειται για ανθρώπους που δεν βρίσκουν την αναγνώριση στον πραγματικό κόσμο, δυσκολεύονται να κάνουν φίλους και προτιμούν την εικονική από την πραγματική ζωή", επισημαίνει η Ντίκμανς.

Ο εθισμός έχει ως συνέπεια τη μείωση των ωρών του ύπνου, τις συστηματικές απουσίες από το σχολείο για τους νεότερους, την αποξένωση από τους ανθρώπους, αλλά και την κατανάλωση χαμηλής ποιότητας φαγητού.

Σύμφωνα με τον διευθυντή της έρευνας Χανς Γιούργκεν Ρουμπφ οι άνθρωποι που θεωρούνται εθισμένοι περνούν κατά μέσο όρο τέσσερις ώρες ημερησίως στο Διαδίκτυο.

"Ο εθισμός στο Διαδίκτυο είναι ένα νέο φαινόμενο", διευκρίνισε η Ντίκμανς που ζήτησε να γίνουν "πιο λεπτομερείς έρευνες ώστε να βελτιωθεί η γνώση μας γι' αυτή την ασθένεια".

Η έρευνα έγινε με την μέθοδο των τηλεφωνικών συνεντεύξεων σε δείγμα 15.023 ανθρώπων.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ