Ιταλία: Μόλις το 45% των πολιτών εμπιστεύεται την κυβέρνηση του Λέτα - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Ιταλία: Μόλις το 45% των πολιτών εμπιστεύεται την κυβέρνηση του Λέτα

Στο 45% έχει μειωθεί το ποσοστό εμπιστοσύνης των Ιταλών εκλογέων προς την κυβέρνηση του Ενρίκο Λέτα, όπως καταδεικνύει έρευνα της εταιρίας IPR Marketing. Το 48% έχει αρνητική άποψη για την κυβέρνηση, ενώ το υπόλοιπο 7% δεν έχει σχηματίσει γνώμη.

Πρόκειται για μια κυβέρνηση «χωρίς περίοδο χάριτος», σχολιάζει η εφημερίδα Λα Ρεπούμπλικα, η οποία υπενθυμίζει ότι ένα μήνα μετά την ορκωμοσία της, η κυβέρνηση του Ρομάνο Πρόντι έχαιρε της εμπιστοσύνης ενός 53%, εκείνη του Σίλβιο Μπερλουσκόνι 59% και ο προκάτοχος του Λέτα, ο Μάριο Μόντι, είχε αγγίξει το 62%.

Ήδη μόλις ο Ενρίκο Λέτα έλαβε την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης και παρουσιάσθηκε ενώπιον της βουλής, την 30ή Απριλίου, η εμπιστοσύνη των Ιταλών προς το νέο κυβερνητικό σχήμα δεν ξεπερνούσε το 48%.

Σε ό,τι αφορά την δημοτικότητα των υπουργών, στις πρώτες θέσεις βρίσκονται η υπουργός Δικαιοσύνης, Άννα Μαρία Καντσελιέρι, η υπουργός Εξωτερικών, Έμμα Μπονίνο και στην τρίτη θέση, με ποσοστό 46%, ο υπουργός Εσωτερικών, αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και γραμματέας του κεντροδεξιού κόμματος Λαός της Ελευθερίας, Αντζελίνο Αλφάνο.

(ΑΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ