ΗΠΑ:Καταδίκη από το Συμβούλιο Ασφαλείας των φονικών επιθέσεων στην Τουρκία - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

ΗΠΑ:Καταδίκη από το Συμβούλιο Ασφαλείας των φονικών επιθέσεων στην Τουρκία

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ καταδίκασε «απερίφραστα» τις δίδυμες επιθέσεις του περασμένου Σαββάτου στην τουρκική πόλη στα σύνορα της Συρίας. Σε μια ομόφωνη ανακοίνωση το 15μελές συμβούλιο «τόνισε την ανάγκη να διωχθούν οι οργανωτές οι εκτελεστές και οι χρηματοδότες αυτών των κολάσιμων πράξεων της τρομοκρατίας».

Το Συμβούλιο Ασφαλείας ζήτησε «από όλες τις χώρες (..) να συνεργαστούν ενεργά με τις τουρκικές αρχές στο θέμα αυτό» και εξέφρασε την «βαθιά συμπάθεια και τα ειλικρινή συλλυπητήρια» στις οικογένειες των θυμάτων και την τουρκική κυβέρνηση.

Η διπλή έκρηξη το Σάββατο στην τουρκική πόλη Ρειχανλί, κοντά στα σύνορα με τη Συρία, είχε ως τραγικό απολογισμό 48 νεκρούς και εκατοντάδες τραυματίες. Οι τουρκικές αρχές έχουν κατηγορήσει την κυβέρνηση της Συρίας ως βασική υπεύθυνη για την επίθεση.

(ΑΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ