Υπουργός Άμυνας ΗΠΑ: Οι λύσεις στη Μέση Ανατολή είναι «πολιτικές, όχι στρατιωτικές» - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Υπουργός Άμυνας ΗΠΑ: Οι λύσεις στη Μέση Ανατολή είναι «πολιτικές, όχι στρατιωτικές»

Οι λύσεις στα προβλήματα στη Μέση Ανατολή ειδικά η κρίση στη Συρία ή η προοπτική απόκτησης από το Ιράν πυρηνικών όπλων είναι "πολιτικές, όχι στρατιωτικές", δήλωσε ο αμερικανός υπουργός Άμυνας Τσακ Χέιγκελ. "Στη Μέση Ανατολή, οι πιο αποτελεσματικές και μόνιμες λύσεις στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η περιοχή είναι πολιτικές και όχι στρατιωτικές", τόνισε ο αρχηγός του Πενταγώνου, σε ομιλία του στο Ινστιτούτο Πολιτικής για την Εγγύς Ανατολή της Ουάσινγκτον.

Στο πλαίσιο αυτό, ο ρόλος των ΗΠΑ είναι "να βοηθήσουν στη διαμόρφωση των εξελίξεων" με διπλωματικά, οικονομικά, ανθρωπιστικά, αλλά και στρατιωτικά μέσα, "σε συνεργασία με τους συμμάχους μας", πρόσθεσε ο αμερικανός υπουργός Άμυνας, ο οποίος έχει εκφράσει την απροθυμία του για οποιαδήποτε εμπλοκή του αμερικανικού στρατού στις ένοπλες συγκρούσεις.

Η κλιμάκωση της βίας στη Συρία που απειλεί να επεκταθεί πέραν των συνόρων της, το πρόβλημα των χημικών όπλων του καθεστώτος, η στήριξη του Ιράν προς τον Μπασάρ αλ Ασαντ και την Χεζμπολάχ, αλλά και το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα "αποτελούν μια σαφή απειλή" για τις Ηνωμένες Πολιτείες και για όλη την περιοχή, τόνισε ο Χέιγκελ.

"Πρέπει να απαντήσουμε στις κοινές προκλήσεις χρησιμοποιώντας την δύναμη των συμμαχιών που έχουν κοινά συμφέροντα, συμπεριλαμβανομένου του Ισραήλ, αλλά και των άλλων συμμάχων μας στην περιοχή", επισήμανε.

Τέλος, ο Χέιγκελ είπε πως οι ΗΠΑ πρέπει να "δείξουν διορατικότητα" στην αντιμετώπιση των προβλημάτων.

"Απαιτείται, διαφυλάττοντας τα εθνικά μας συμφέροντα, να κατανοήσουμε τα όρια μας, αλλά και την πολυπλοκότητα της περιοχής αυτής, μιας περιοχής απρόβλεπτης, αντιφατικής, αλλά και ελπιδοφόρας", κατέληξε.

(ΑΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΗΠΑ Μέση Ανατολή Υπουργός Άμυνας
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ