Η μητέρα των δραστών επιθυμεί η σορός του Ταμερλάν Τσαρνάεφ να ταφεί στη Ρωσία - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Η μητέρα των δραστών επιθυμεί η σορός του Ταμερλάν Τσαρνάεφ να ταφεί στη Ρωσία

Γραφείο κηδειών της Μασαχουσέτης στο οποίο έχει παραδοθεί η σορός του Ταμερλάν Τσαρνάεφ, υπόπτου για τις βομβιστικές επιθέσεις στη Βοστόνη, ανακοίνωσε πως η μητέρα του επιθυμεί ο γιος της να ταφεί στη Ρωσία, μια πιθανή λύση στο πρόβλημα που έχει προκύψει με την δυσκολία να δεχτεί νεκροταφείο στην περιοχή της Βοστόνης την ταφή.

Ο Ταμερλάν Τσαρνάεφ σκοτώθηκε στη διάρκεια ανταλλαγής πυρών με την αστυνομία στις 19 Απριλίου, τέσσερις ημέρες μετά τις βομβιστικές επιθέσεις που πραγματοποίησε ο ίδιος και ο μικρότερος αδελφός του Τζοχάρ στον τερματισμό του Μαραθωνίου της Βοστόνης, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τρεις άνθρωποι.

Η Ζουμπεϊντάντ, μητέρα των δύο δραστών--ο Τζοχάρ νοσηλεύεται φρουρούμενος--επικοινώνησε την Κυριακή από το Νταγκεστάν όπου ζει με το γραφείο κηδειών Graham Putnam & Mahoney στο Γούστερ στο οποίο έχει παραδοθεί η σορός από τις ομοσπονδιακές αρχές, μετά τη νεκροτομή.

Ο Πίτερ Στέφαν, ιδιοκτήτης του γραφείου, δήλωσε στα μέσα ενημέρωσης πως η γυναίκα έκλαιγε όσο μιλούσε μαζί του και ζήτησε να τής σταλεί η σορός του Ταμερλάν για να ταφεί κοντά της.

Ο Στέφαν δεσμεύτηκε ότι δεν θα στείλει τη σορό παρά μόνο όταν βεβαιωθεί πως θα υπάρξει αξιοπρεπής ταφή και πως το πτώμα δεν έχει υποστεί ακρωτηριασμό.

Στην Ουάσινγκτον, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανακοίνωσε πως δεν γνωρίζει αν γίνονται συντονισμένες προσπάθειες για να σταλεί η σορός στη Ρωσία.

Χθες Δευτέρα, κάτοικοι της περιοχής συγκεντρώθηκαν για τρίτη ημέρα έξω από το γραφείο κηδειών ζητώντας να μην ταφεί ο Ταμερλάν στην περιοχή της Βοστόνης ή οπουδήποτε αλλού στην Μασαχουσέτη.

Ο Γουίλιαμ Μπρεό κάτοικος του Γούστερ δήλωσε πως οργάνωσε έρανο για να συγκεντρώσει χρήματα ώστε να σταλεί το συντομότερο δυνατόν η σορός στη Ρωσία.

Ο Στέφαν επισήμανε πως πολλοί άλλοι δολοφόνοι, όπως ο Χάρβεϊ Λι Οσβαλντ, ο Τζέφρι Ντάμερ που σκότωσε και έφαγε 17 άντρες και γυναίκες και ο Τίμοθι Μακβί που σκότωσε 168 ανθρώπους στην Οκλαχόμα ετάφησαν στις ΗΠΑ.

Η διαφορά είναι πως αυτοί δεν ήταν μουσουλμάνοι και ίσως γι'αυτό να είναι χειρότερο, είπε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος επισήμανε πως αν δεν βρεθεί εναλλακτική λύση, θα στραφεί στην επιτροπή υγείας της πολιτείας ή ακόμα και στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση για να αναφέρει πως η άταφη σορός αποτελεί «πρόβλημα υγείας».

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ