Παλαιστινιακά Εδάφη: Παλαιστίνιος σκότωσε εβραίο έποικο σε στάση λεωφορείου στη Δυτική Όχθη - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Παλαιστινιακά Εδάφη: Παλαιστίνιος σκότωσε εβραίο έποικο σε στάση λεωφορείου στη Δυτική Όχθη

Παλαιστίνιος μαχαίρωσε και στη συνέχεια πυροβόλησε και σκότωσε εβραίο έποικο στη Δυτική Όχθη σήμερα, σύμφωνα με την ισραηλινή υπηρεσία Πρώτων Βοηθειών και την αστυνομία. Πρόκειται για την πρώτη επίθεση Παλαιστίνιου εναντίον εβραίου εποίκου στη Δυτική Όχθη από το 2011.

Τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι ο δράστης βρισκόταν σε στάση λεωφορείου που χρησιμοποιείται από τους εποίκους, τους Παλαιστίνιους και τους ισραηλινούς στρατιώτες κοντά στην πόλη Ναμπλούς. Επετέθη με μαχαίρι εναντίον του εβραίου εποίκου και στη συνέχεια άρπαξε το όπλο του θύματος, τον πυροβόλησε και τον σκότωσε.

Αμέσως μετά άρχισε να πυροβολεί εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας που είχαν φθάσει στο σημείο της επίθεσης, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της ισραηλινής αστυνομίας Μίκι Ρόζενφελντ, ο οποίος πρόσθεσε ότι ο Παλαιστίνιος συνελήφθη.

Το Σιν Μπετ, οι ισραηλινές υπηρεσίες εσωτερικής ασφαλείας, ανακοίνωσε ότι κατά τη διάρκεια του 2012 κανείς Ισραηλινός δεν σκοτώθηκε στη Δυτική Όχθη.

Τον Μάρτιο 2011 δύο εβραίοι έποικοι και τρία από τα παιδιά τους σκοτώθηκαν με μαχαίρι στο σπίτι τους.

Εννέα Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί στη Δυτική Όχθη από τις ισραηλινές δυνάμεις από την αρχή της χρονιάς σε διάφορα επεισόδια, κυρίως κατά τη διάρκεια συγκρούσεων που έχουν αυξηθεί τους τελευταίους μήνες.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ