Σε 2-3 χρόνια θα επανακάμψει η ιαπωνική οικονομία - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Σε 2-3 χρόνια θα επανακάμψει η ιαπωνική οικονομία

Ο υπουργός Οικονομικών της Ιαπωνίας Τάρο Άσο εκτίμησε σήμερα ότι η χώρα του θα χρειαστεί «δύο με τρία χρόνια» για να αντιμετωπίσει τον αποπληθωρισμό και η οικονομία της να αναπτυχθεί χωρίς τη βοήθεια των αρχών.

«Ας πούμε (ότι θα χρειαστούν) μερικά χρόνια. Δύο με τρία χρόνια. Αυτό ελπίζουμε», είπε ο Ασο σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ιστοσελίδα της αμερικανικής οικονομικής εφημερίδας Wall Street Journal. Ο Ιάπωνας υπουργός απαντούσε σε ερώτηση για το πόσο χρόνο θα χρειαστεί η ιαπωνική οικονομία ώστε να επανέλθει σε σταθερή και αυτόνομη ανάπτυξη.

Όσον αφορά τον στόχο της Τράπεζας της Ιαπωνίας να ανεβάσει τον πληθωρισμό στο 2% μέσα σε διάστημα μικρότερο των δύο ετών, ο Ασο εξέφρασε ορισμένες αμφιβολίες. «Νομίζουμε ότι μπορεί να χρειαστεί περισσότερος χρόνος απ' όσον προβλέπει η Τράπεζα της Ιαπωνίας», είπε χαρακτηριστικά.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ