Σλοβενία:Την πλήρη εμπιστοσύνη του στη χώρα για την επίλυση των προβλημάτων του τραπεζικού τομέα εξέφρασε ο Γάλλος πρόεδρος Φ. Ολάντ - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Σλοβενία:Την πλήρη εμπιστοσύνη του στη χώρα για την επίλυση των προβλημάτων του τραπεζικού τομέα εξέφρασε ο Γάλλος πρόεδρος Φ. Ολάντ

Την πλήρη εμπιστοσύνη του στη Σλοβενία για την επίλυση των προβλημάτων του τραπεζικού τομέα εξέφρασε ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, υποδεχόμενος τον Σλοβένο ομολόγό του Μπόρουτ Πάχορ, στο Παρίσι.

Ο κ. Ολάντ εμφανίστηκε βέβαιος ότι η Σλοβενία μπορεί να διορθώσει τα δημοσιονομικά της και να βελτιώσει την ανταγωνιστικότητα της και τόνισε ότι ο σλοβενικός τραπεζικός τομέας είναι ικανός να αντιμετωπίσει τα προβλήματα.

Ο κ. Πάχορ, που πραγματοποιεί από χθες διήμερη επίσημη επίσκεψη στη Γαλλία, διαβεβαίωσε τον κ. Ολάντ ότι η Σλοβενία θα επιλύσει μόνη της τα προβλήματά της και παρουσίασε τα μέτρα της σλοβενικής κυβέρνησης για την επίτευξη της δημοσιονομικής εξυγίανσης και την ανάκαμψη της οικονομίας.

Οι επόμενοι μήνες, στη διάρκεια των οποίων θα υλοποιηθούν σοβαρά μέτρα και μεταρρυθμίσεις, θα είναι δύσκολοι, όμως όταν ολοκληρωθεί η όλη διαδικασία θα είμαστε σε θέση, να πούμε με υπερηφάνεια ότι η Σλοβενία ήταν ικανή να επιλύσει την κρίση μόνη της, με την κατανόηση των εταίρων της, συμπεριλαμβανομένης της Γαλλίας, δήλωσε ο κ. Πάχορ.

Ο κ. Ολάντ υπογράμμισε, επίσης, ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος για σύγκριση της Σλοβενίας με καμία άλλη χώρα που πρόσφατα ζήτησε ευρωπαϊκή βοήθεια, ούτε σε τραπεζικούς και οικονομικούς όρους αλλά ούτε σε πολιτικούς όρους.

Ο κ. Πάχορ προσκάλεσε τον Γάλλο πρόεδρο στη Σλοβενία και η επίσκεψη του κ. Ολάντ αναμένεται τον ερχόμενο Ιούλιο.

Με αφορμή την δεύτερη επέτειο της υπογραφής της συμφωνίας στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ της Σλοβενίας και της Γαλλίας, ο κ. Πάχορ τόνισε ότι η Σλοβενία, παρά το γεγονός ότι εστιάζει μεγάλο μέρος της προσοχής της στα εσωτερικά προβλήματα, επιθυμεί να "επωμισθεί" μέρος της ευρωπαϊκής ευθύνης για την περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης καθώς, όπως είπε, "διαθέτει πολύτιμη γνώση, εμπειρία και ιδέες για την ενδυνάμωση της ειρήνης στην περιοχή και για την Διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης".

Ο κ. Πάχορ συνοδεύεται από τους υπουργούς Εξωτερικών και Πολιτισμού, Καρλ 'Εριαβετς και Ούρος Γκριλτς, αντίστοιχα.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ