Κουβέιτ: Ένας πολιτικός της αντιπολίτευσης καταδικάσθηκε σε φυλάκιση πέντε ετών - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Κουβέιτ: Ένας πολιτικός της αντιπολίτευσης καταδικάσθηκε σε φυλάκιση πέντε ετών

Ένας σημαντικός πολιτικός της κουβεϊτιανής αντιπολίτευσης καταδικάσθηκε σήμερα σε πέντε χρόνια φυλάκιση επειδή προσέβαλε τον ηγέτη της χώρας, ανακοίνωσε ο δικηγόρος του, σε μια απόφαση η οποία ενδέχεται να αυξήσει την ένταση σ' αυτή την αραβική πετρελαιοεξαγωγική και σύμμαχο των ΗΠΑ χώρα.

Το δικαστήριο έκρινε τον Μουσάλαμ αλ-Μπαράκ, ένα πρώην μέλος του κοινοβουλίου, ένοχο ότι προσέβαλε τον σεΐχη Σαμπάχ αλ-Άχμαντ αλ-Σαμπάχ σε ομιλία του πέρυσι τον Οκτώβριο στην οποία είχε καλέσει τον εμίρη να αποφύγει την "αυταρχική διακυβέρνηση". Ο δικαστής ζήτησε να φυλακιστεί άμεσα ο πρώην βουλευτής. Η ποινή που του επιβλήθηκε ήταν η μέγιστη που προβλέπεται από το νόμο.

Ο Μπαράκ είναι ο πρώτος πολιτικός που καταδικάζεται σε φυλάκιση σε υπόθεση δυσφήμησης του εμίρη του Κουβέιτ. Πολλοί νεαροί αντιπολιτευόμενοι είχαν καταδικαστεί πριν απ' αυτόν σε διάφορες ποινές φυλάκισης με την ίδια κατηγορία. Καταδικάσθηκαν για κείμενα που έγραψαν στα κοινωνικά δίκτυα, κυρίως στο Twitter.

Παρόλο που το Κουβέιτ έχει αποφύγει τις μαζικές διαδηλώσεις υπέρ της δημοκρατίας που έγιναν σε άλλες αραβικές χώρες, οι εντάσεις έχουν αυξηθεί ανάμεσα σε πρώην μέλη του κοινοβουλίου και την κυβέρνηση, στην οποία κυριαρχεί η οικογένεια Αλ-Σαμπάχ.

Ο δικηγόρος του Μπαράκ ο Μοχάμεντ Αμπντουλκαντέρ αλ-Τζάσεμ, δήλωσε πως η υπερασπιστική ομάδα εξετάζει το ενδεχόμενο να υποβάλει έφεση κατά της απόφασης.

Δεκάδες υποστηρικές έχουν συγκεντρωθεί στον ξενώνα της οικογένειας Μπαράκ και οι οπαδοί του σκέπτονται να οργανώσουν αργότερα σήμερα πορεία για να διαμαρτυρηθούν για την απόφαση, σύμφωνα με ακτιβιστές στο Twitter.

(AΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ