Βρετανία: Ο Κόλιν Ντέιβις, πρόεδρος της Συμφωνικής Ορχήστρας του Λονδίνου, πέθανε σε ηλικία 85 ετών - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Βρετανία: Ο Κόλιν Ντέιβις, πρόεδρος της Συμφωνικής Ορχήστρας του Λονδίνου, πέθανε σε ηλικία 85 ετών

Ο Κόλιν Ντέιβις, πρόεδρος της Συμφωνικής Ορχήστρας του Λονδίνου (LSO), πέθανε την Κυριακή σε ηλικία 85 ετών.

Σε ανακοίνωσή της η συμφωνική ορχήστρα του Λονδίνου αποτίει φόρο τιμής στην "τεράστια συμβολή" του Ντέιβις στην βρετανική μουσική, προσθέτοντας ότι η μνήμη του θα συνοδεύεται από "απέραντη αγάπη και θαυμασμό".

"Ο Σερ Κόλιν διηύθυνε την Συμφωνική Ορχήστρα του Λονδίνου για πρώτη φορά το 1959 και έγινε ο Βασικός Αρχιμουσικός της το 1995. Ήταν ο μακροβιότερος διευθυντής της, στην ιστορία της, και επικεφαλής της οικογένειας της LSO επί πολλά χρόνια", σύμφωνα με την ίδια πηγή.

"Η αίσθηση του στη μουσική και η ανθρωπιά του αγαπήθηκαν επίσης πολύ από μουσικούς και κοινό".

Έξοχος ερμηνευτής του γάλλου συνθέτη Εκτόρ Μπερλιόζ, ο Κόλιν Ντέιβις, ο οποίος έλαβε τον τίτλο του ιππότη το 1980, τιμήθηκε με πολλές τιμητικές διακρίσεις στη διάρκεια της καριέρας του, όπως δύο βραβεία Γκράμι, το μετάλλιο της Βασιλικής Φιλαρμονικής Εταιρίας και το Βραβείο Gramophone.

Συνεργάστηκε επίσης με τη Συμφωνική Ορχήστρα της Βοστόνης, τη Φιλαρμονική της Νέας Υόρκης και τη Συμφωνική Ορχήστρα της Βαυαρικής Ραδιοφωνίας.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ