Κροατία: Ο πρόεδρος της HDZ Τ. Καραμάρκο συνεχάρη τους νεοκλεγέντες ευρωβουλευτές και ανήγγειλε νίκη και στις δημοτικές εκλογές - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Κροατία: Ο πρόεδρος της HDZ Τ. Καραμάρκο συνεχάρη τους νεοκλεγέντες ευρωβουλευτές και ανήγγειλε νίκη και στις δημοτικές εκλογές

Ο πρόεδρος της αντιπολιτευόμενης "Κροατικής Δημοκρατικής Ένωσης" (HDZ), Τόμισλαβ Καραμάρκο συνεχάρη τους νεοκλεγέντες ευρωβουλευτές του κόμματος, τα μέλη του και τους εταίρους στον συνασπισμό για την επιτυχία στις χθεσινές εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και ανήγγειλε νίκη και στις επικείμενες δημοτικές εκλογές.

"Πιστεύω ότι με το αποτέλεσμα, που φθάνει το 33%, είναι ικανοποιημένα όλα τα μέλη μας" τόνισε ο κ. Καραμάρκο και εκτίμησε πως είναι το πρώτο βήμα και ότι η Κροατική Δημοκρατική Ένωση σίγουρα προχωρά κι άλλο εξηγώντας ότι το κόμμα θα προετοιμαστεί με ανάλογο τρόπο και για τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές.

"Βγήκαμε από την άβυσσο της βουλευτικής ήττας, εδώ και ένα χρόνο εργαζόμαστε και σήμερα είμαστε νικητές" επισήμανε ο κ. Καραμάρκο σημειώνοντας ότι το HDZ είχε σύνθημα "διαφθορά και έγκλημα εκτός, σεβασμός και αληθινός πατριωτικός πίσω στο HDZ".

Ο αρχηγός του HDZ συνεχάρη επίσης τους ευρωβουλευτές του κυβερνώντος Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SDP) και τον ευρωβουλευτή του Εργατικού Κόμματος Νίκολα Βούλιανιτς.

Εξέφρασε ωστόσο τη λύπη του για το χαμηλό ποσοστό συμμετοχής των πολιτών στις πρώτες ευρωεκλογές που διεξήχθησαν στη χώρα και υπενθύμισε ότι το HDZ είχε ταχθεί υπέρ της ταυτόχρονης διεξαγωγής τους με τις δημοτικές εκλογές.

Το HDZ μαζί με τα συνεργαζόμενα κόμματα, το Κροατικό Κόμμα Δικαιωμάτων (HSP) και Συμμαχία Συνταξιούχων Μαζί (BUZ), συγκέντρωσε 32,99% των ψήφων στις χθεσινές εκλογές.

Η πρόεδρος του HSP, Ρούζα Τόμασιτς και οι Αντρέι Πλένκοβιτς, Ντουμπράβκα Σούιτς, Νταβόρ Ίβο Στιερ, Ίβανα Μάλετιτς και Ζντράβκα Μπούσιτς εξασφάλισαν έδρα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ