Ο σκύλος με προσθετικά μέλη από 3D printer τρέχει για πρώτη φορά στη ζωή του - iefimerida.gr

Ο σκύλος με προσθετικά μέλη από 3D printer τρέχει για πρώτη φορά στη ζωή του

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Ντέρμπι, γεννήθηκε με σοβαρή αναπηρία στα δυο μπροστινά του πόδια. Χάρη όμως σε 3D τυπωμένα προσθετικά μέλη κατάφερε να τρέξει για πρώτη φορά στη ζωή του.

Οι προηγούμενοι ιδιοκτήτες τον εγκατέλειψαν. Τα δυο παραμορφωμένα του άκρα, του επέτρεπαν να κινείται μόνο σε μαλακές επιφάνειες, γιατί οι σκληρές του προκαλούσαν πληγές και εκδορές. Η αναπηρική καρέκλα που δοκίμασε ήταν πολύ άβολη έτσι ώστε να μπορεί να κινείται και να τρέχει ελεύθερα. Η λύση προήλθε από την νέα του ιδιοκτήτρια, την Tara Anderson, υπάλληλο σε εταιρία εκτυπώσεων 3 D. Έχοντας πρόσβαση στην τεχνολογία η Tara αξιοποίησε τις γνώσεις και την φαντασία και σε συνεργασία με τους συνεργάτες της δημιούργησε τα 3 D προσθετικά μέλη για τον σκύλο της, δίνοντας του για πρώτη φορά τη δυνατότητα να τρέξει.

«Αυτό ακριβώς είναι αυτό που λέμε 3D printing» δήλωσε η Anderson και πρόσθεσε «μπορεί να βοηθήσει τους πάντες ένα ανάπηρο σκυλί αλλά και έναν άνθρωπο, έτσι ώστε να έχουν καλύτερη ζωή. Είναι ένα project που πραγματικά αξίζει να συμμετέχεις».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ